Demo: probeer nu zelf

SEPA Conversie demonstratie
Door in te loggen met testgebruikers bieden wij de mogelijkheid om onze dienst zonder aanmelding uit te proberen. Alle functionaliteiten werken, behalve het daadwerkelijk exporteren naar SEPA XML bestanden.

Klik hier om naar de DEMO site te gaan.

SEPA Incasso Landen

sepa countries2

CLIEOP03 naar SEPA

Eenvoudig uw bestaande CLIEOP03 bestanden converteren naar het SEPA formaat?

 

Meld u nu aan om uw CLIEOP03 bestanden te uploaden naar onze online service om deze meteen te converteren naar het juiste SEPA bestandsformaat. Klik hier voor onze tarieven.

Wat bieden wij

SEPA zonder zorgen: wij houden rekening met alle uitzonderingen. De voordelen op een rij:

  1. CLIEOP03 incassobestand automatisch converteren naar SEPA bestand
  2. Beheer van uw machtigingen volledig en verzorgd
  3. Verzamelbestand automatisch converteren naar SEPA bestand
U herkent het waarschijnlijk wel: soms gaat er een transactie fout, maar het is lastig zoeken bij welke batch het hoorde en waarom het mis is gegaan. Om dit voor u eenvoudig op te lossen hebben wij het mogelijk gemaakt uitgevallen transacties geautomatiseerd te verwerken vanuit bestanden met rekeningafschriftinformatie van de bank (zoals bijv. het MT940 bestand). U kunt uw abonnement nu uitbreiden met deze functionaliteit!

Inzicht in fouten
Zodra er bestanden van de bank zijn verwerkt tonen wij door middel van stoplichtkleuren in het overzicht van batches en transacties wat er goed of fout is gegaan. Indien er door de bank een fout is gerapporteerd, dan tonen wij de reden door met de muis over de betreffende batch of transactie te gaan. Simpel en effectief!

Rapportage mogelijkheden
Van iedere batch kan een rapportage in PDF formaat worden aangemaakt. Hierin is naast de volledige informatie over de batch en alle transacties ook inzichtelijk gemaakt of er zich fouten hebben voorgedaan. De foutcodes staan ook in het rapport vermeld met de uitgebreide reden erbij.

Op deze manier bent u altijd 'in control'.

Bestand met rekeningafschriftinformatie van de bank
Momenteel ondersteunen wij bestanden van het type MT940 Structured, PAIN.002 en CAMT.053. Niet iedere bank kan voor ieder kanaal deze bestandsformaten en informatie leveren. Vraag dit dan ook bij uw bank na. Ons advies is om PAIN.002 en CAMT.053 te gebruiken daar waar mogelijk, aangezien het MT940 Structured op de lange termijn eruit gaat.

Bestanden uitgelegd:
1. MT940 Structured
Het MT940 Structured bestand bevat rekeningafschriftinformatie. Dit is een ouder type bestandsformaat dat is aangepast om ook met SEPA overweg te kunnen. Mijn ING Zakelijk ondersteunt op het moment van schrijven dit bestandstype niet. Momenteel hebben wij alleen met Rabobank MT940 Structured getest. Andere banken zouden ook goed moeten gaan, maar wij zouden graag meer voorbeelden ontvangen om mee te kunnen testen.
2. PAIN.002
Het PAIN.002 is een nieuw SEPA bestandformaat. Het bevat geen rekeningafschriftinformatie, maar beschrijft batches en of transacties die fout zijn gegaan voordat deze door de bank zijn verwerkt. Niet iedere bank ondersteunt momenteel dit bestandstype.
3. CAMT.053
Het CAMT.053 bestandsformaat is ook nieuw met SEPA en is het aanbevolen bestandtype. Het bevat net als de MT940 Structured rekeningafschriftinformatie, maar dan in XML formaat. Nog niet iedere bank ondersteunt dit type bestand.

Werking Reconciliatie
Bij het uploaden van een van deze bestanden zoeken wij hierin naar bij- en/of afschrijvingen van batches en uitgevallen transacties van batches in uw account op basis van o.a. het end to end id. Op het moment dat wij een rekeningafschriftregel vinden welke over een batch gaat die is bijgeboekt, dan zullen wij de batch en de transacties op groen zetten. Indien wij een uitgevallen transactie tegenkomen uit een batch, dan plaatsen wij de batch en de betreffende transactie op rood met daarbij de zgn. reasoncode en omschrijving.

Op deze manier kunt u eenvoudig zien welke transacties zijn uitgevallen en wat u eventueel kunt doen om dit te corrigeren.

Copyright (c) 2011 - 2016 Frits