Door in te loggen met testgebruikers bieden wij de mogelijkheid om onze dienst zonder aanmelding uit te proberen. Alle functionaliteiten werken, behalve het daadwerkelijk exporteren naar SEPA XML bestanden.

Klik hier om naar de DEMO site te gaan.

CLIEOP03 naar SEPA

Eenvoudig uw bestaande CLIEOP03 bestanden converteren naar het SEPA formaat?

Meld u nu aan om uw CLIEOP03 bestanden te uploaden naar onze online service om deze meteen te converteren naar het juiste SEPA bestandsformaat. Klik hier voor onze tarieven.

Wat bieden wij

SEPA zonder zorgen: wij houden rekening met alle uitzonderingen. De voordelen op een rij:

1. CLIEOP03 incassobestand automatisch converteren naar SEPA bestand
  2. Beheer van uw machtigingen volledig en verzorgd
  3. Verzamelbestand automatisch converteren naar SEPA bestand

Rekeningnummers converteren naar IBAN en BIC

Wij kunnen het oude rekeningnummer (BBAN) van uw crediteuren en debiteuren automatisch converteren naar een IBAN en BIC. Deze geconverteerde nummers slaan wij in het adresboek van uw account op voor toekomstig hergebruik.

Omdat dit een eenmalige actie is kunt u er ook voor kiezen om gebruik te maken van conversie diensten die kosteloos beschikbaar zijn en dit voor u uit handen kunnen nemen. Dit vergt wel extra handmatige stappen en hieronder beschrijven wij dan ook hoe u stap voor stap een grote hoeveelheid BBAN's in één keer kunt converteren naar IBAN's. Deze kunt u dan bij ons in het adresboek uploaden waarna u gereed bent voor het maken van SEPA betaal- en incassobatches.

Invullen van het Excel bestand ter voorbereiding van de vulling van het adresboek:

1. Download onze Excel template om het adresboek met uw crediteuren en debiteuren met hun machtigingen te vullen;
  2. Vul alle verplichte kolommen in (deze zijn blauw gemarkeerd en groen voor de machtigingen), er staat een korte uitleg als u met uw muis over de kolomnaam gaat;
  3. Vul ook de kolom 'Reden' in (kolom S), pas als deze gevuld is zal geprobeerd worden om een machtiging aan te maken door ons systeem;
  4. Vul bij Adres ID het debiteur of crediteur id vanuit uw eigen administratie in en vul bij IBAN tijdelijk het BBAN in;
  5. Als u klaar bent opent u een nieuw Excelbestand en selecteert u de IBAN kolom (waar de BBAN's nu tijdelijk in staan) en plakt u deze in kolom A van het nieuwe Excelbestand. Dit herhaalt u voor de kolom Adres ID en deze plakt u in kolom B;
  6. Sla het nieuwe Excelbestand op en ga naar http://www.ibanbicservice.nl
  7. Registreer uzelf bij ibanbicservice.nl en log in;
  8. Kies het nieuwe Excelbestand in het upload scherm en klik op Uploaden;
  9. U krijgt binnen 24 uur een email dat uw BBAN’s zijn omgezet naar IBAN’s en dat het bestand klaar is om te downloaden. Download en open het bestand;
  10. Controleer of de sortering van het Excelbestand nog identiek is aan uw in stap 2 ingevulde adresboek Excel template. Dit kunt u doen door naar de volgorde van de adres ID’s te kijken;
  11. Kopieer de IBAN kolom naar kolom L en de BIC kolom naar kolom M in de Excel template en sla deze op;
  12. Indien alle verplichte kolommen zijn ingevuld kunt u deze uploaden op onze website om uw adresboek en machtigingen te vullen.

Let op dat indien u reeds bestaande machtigingen heeft u deze een datum van ondertekening van 1-11-2009 moet meegeven en de waarde van eerste machtiging op ’Ja’ zet.

Let er ook op dat indien u uw eigen adres ID’s gebruikt, u voor het uploaden van uw adresboek in de instellingen van uw gegevens de instelling "Eigen Adresboek ID" op ‘Ja’ zet. U kunt dit vinden op het tabblad ‘gegevens’ onder uw account.